Регистрација
РЕАКЦИИ
PDF
Печати
Е-пошта
Стоп за насилството за време на Вевчанскиот карневал

Стоп за насилството врз животните за време на Вевчанскиот карневал

 

Апелираме до сите учесници на Вевчанскиот карневал оваа година да овозможат уметност, досетливост, хумор и сатира без притоа да ја згрозат и македонската и пошироката јавност со насилство врз животни како што беше случај минатата година.

 

 
PDF
Печати
Е-пошта
[ВИДЕО+ФОТО] Полиција да нè штити нас, а не криминалците!

Полиција да нè штити нас, а не криминалците! ДА СЕ СПАСИ ЖИВИОТ КОЊ!
БЛАГОДАРИМЕ НА СИТЕ КОИ ДЕНЕС БЕА ЗАСЕГНАТИ, ХРАБРИ, БАРАА ПРАВДА - ВИЕ СТЕ ГЛАСОТ НА ЖИВОТНИТЕ!

Повеќе од стотина активисти на здружението за заштита на животните „Анима Мунди“, љубители на животните и засегнати граѓани денеска 29-08-2015 година протестиравме во скопската општина Ѓорче Петров пред полициската станица. Бараме полицијата да го реши проблемот со убиецот на коњот и тој да одговара за тоа.

 

 
PDF
Печати
Е-пошта
Македонија - последниот круг од пеколот на животните

Полиција заштити психопат, садист, деликвент кои со денови измачува коњ, го изгладнува, чека да умре во дворот на OУ "Димитaр Пoп Геoргиев Берoвски" вo нaселбa Ѓoрче Петрoв, како потоа со него би нахранил кучиња чувани за борби, кои исти така ги чува во дворот на училиштето. Насилникот има уште еден коњ кому ќе му дојде редот после.

 
PDF
Печати
Е-пошта
Претставка за општина Аеродром

design

До: Агенција за храна и ветеринарство,

Сектор за здравствена заштита и

благосостојба на животните

ПРЕДМЕТ: ПРЕТСТАВКА за Општина Аеродром

Почитувани,

Со оваа преставка Ви се обраќаме како надлежен орган за благосостојбата на животните, но особено за правилна примена на Законот за заштита и благосостојба на животните. Имено на ден 15.07.2015 г на fb – страницата на општина Аеродром e истакнат Апел за пријавување на опасни кучиња со следнава содржина :  “А П Е Л- ПРИЈАВУВАЈТЕ ОПАСНИ КУЧИЊА! Општина Аеродром апелира до граѓаните доколку забележат опасни или агресивни кучиња-скитници да ги пријават на општинската фан-страница на

 
PDF
Печати
Е-пошта
Инспектори злоупотребиле функција и казниле човек зошто храни бездомно куче!

dhДека хуманоста е на удар во Република Македонија, говори случајот со кој е соочено семејството Музовски од Демир Хисар, кое, за својата човечност е финансиски казнето, по брза постапка. Во Демир Хисар, каде не постои никаква институција за заштита на животните, ниту стационар, хуманиот граѓанин Марјан е казнет со педесет евра и под закана дека веднаш повторно ќе биде казнет, затоа што даваат храна бездомно маалско куче.

 
PDF
Печати
Е-пошта
Меѓународна иницијатива за затворање на Вардариште

slika za usloviteПочитувани,

Во услови на континуирано непостапување по реакциите и пријавите кои ги доставуваме за стационарот Вардариште (последна во месец јануари, за која немаме ни одговор) информираме дека Анима Мунди покренува силна мегународна кампања за конечно затварање на оваа грозоморна институциија.

Доста ни е од привидот на хуманост и соработка! За тоа до кое дереџе е доведен угледот на нашата држава во однос на животните говори и фактот што суровоста врз животните е ставена на дневен ред во Европската Комисија (од претставничката на Европскиот Парламент Кристина Мускардини) при штo европарламентарката  укажува дека Македонија како земја претендент за влез на ЕУ е сериозно компромитирана во однос на убивањето на животните и повикува на мониторинг! Не ни кажува ли ништо одговорот од Европскиот  комесар за проширување Штефан Фуле кој на  прашањето на пратеничката Мускардини одговара дека Европската комисија е запознаета со проблемот со бездомните кучиња во Република Македонија и истиот го поистоветува со проблемот во Романија. Со Романија, земјата која во светски рамки важи за најгрозоморниот пример на дивјаштво, примитивизам, суровост и крвништво врз бездомните животни - ете со такво крваво сценарио ја поврзуваат и нашата држава!

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
bann001
bann002
bann003

kujna

Пријатели на Анима Мунди

Благодарност до долунаведените кои ги сакаат животните и прифатија да се заложат за нив и бидат наши пријатели и подржувачи.

Civica mobilotas

SmartCode

JE caw InDesign white

КОНТАКТ ИНФО

Здружение за заштита на животни "Анима Мунди"

Телефон: 077 487 253

E-пошта: contact@anima-mundi.org.mk | anima.mundi.sk.mk@gmail.com

Денарска сметка
240090002006130
Депонент-Уни Банка А.Д.-Скопје

fb