Регистрација
РЕАКЦИИ
PDF
Печати
Е-пошта
Светот е во згрозен - меѓународна иницијатива за затворање на Вардариште

Информираме дека е започната меѓународна иницијатива за затворање на Вардариште .
Најсилните и највлијателните меѓународни организации за заштита на животните „Vier Pfoten, и ЕНПА Италија, како и бројни други здруженија од Франција, Англија, Србија, Албанија, Хрватска ( One voice, Animal Hope, Help Animals, Feniks, Prijatelji Zivotinja, SAV и други) искажуваат поддршка на Анима Мунди и се приклучуваат на нашите барања за затворање на стационарот кој веќе цела деценија е логор за бездомните кучиња од градот. Со свои писма се обраќаат до надлежните институции и одговорните лица – градоначалникот Коце Трајановски, директорот на Агенција за храна и ветеринарство Зоран Поповски и бараат итен прекин на заловување на мали кутриња, итен прекин на масовното усмртување, итен влез /мониторирање на работата на Вардариште од страна на волонтери; масовна стерилизација, наместо тамошниот масакар.

 
PDF
Печати
Е-пошта
Се врши ли злоупотреба на законите за остварување на финансиски интерес и убивање на животните, овозможено од Врховниот суд?

Почитувани, Нелогичности и недоволно познавање или произволно толкување на законите е реалноста во Република Македонија. Последно е тужба поднесена до Основниот Суд Велес против општина Велес и „Ветеринарна станица ДОО Велес“ во која тужителот бара да се усвои неговото тужбено барање и да се задолжат тужените да му ги исплатат на име „справедлив надомест за повреда на личните права, претрпена нематеријална штета“ сума во износ од 60.000,оо денари.

 
PDF
Печати
Е-пошта
ЗОО Скопје - сее смет

Страдање, заробеништво, смрт, тоа е судбината на животните во ЗОО Скопје!

 
PDF
Печати
Е-пошта
Отворено писмо до општина Неготино

ДО: ОПШТИНА НЕГОТИНО и
Градоначалникот г-дин Ванчо Апостолов

ул. Ацо Аџи Илов 2 Неготино
Република Македонија 1440


ОТВОРЕНО ПИСМО

 

Почитувани, замолени од граѓаните на општина Неготино кои се љубители на животни и се грижат за бездомните животни на територијата на општината ви се обраќаме во однос на престојната манифестација „Неготински панаѓур“ која се одржува од 21 до 23 септември на територијата на вашата општина.

 

 
PDF
Печати
Е-пошта
Обновено: Во Железара за спорт се смета мачење петли

Во Железара за спорт се смета мачење петли – БАРАЊЕ ИТНО ДА СЕ ОТКАЖЕ ПЛАНИРАНАТА АКТИВНОСТ!

Почитувани, мачење на животни, нивно излагање на стрес, траума, болка е најавено како спортска активност на настанот „Спортски игри во Железара, во организација на КФМ Железарец. Настанот почнува уте,трае од 2 до 15 септември. Како што може да се види на самиот леток меѓу активностите влечење на јаже, хулахоп, пинг понг, пеење, тенис, летокот имаат дисциплина бркање петел.

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
kujna

Пријатели на Анима Мунди

Благодарност до долунаведените кои ги сакаат животните и прифатија да се заложат за нив и бидат наши пријатели и подржувачи.

Civica mobilotas

SmartCode

JE caw InDesign white

КОНТАКТ ИНФО

Здружение за заштита на животни "Анима Мунди"

Телефон: 077 487 253

E-пошта: contact@anima-mundi.org.mk | anima.mundi.sk.mk@gmail.com

Денарска сметка
240090002006130
Депонент-Уни Банка А.Д.-Скопје

fb