Регистрација
TruthAbout-Header
ЕКСПЕРИМЕНТИ
PDF
Печати
Е-пошта
НЕШТО ПОВЕЌЕ ЗА ЕКСПЕРИМЕНТИТЕ ВРЗ ЖИВОТИ

ПОСТОИ ЛИ АЛТЕРНАТИВА?

 

Да, денес постојат многу алтернативи. Минативе години на пример, токсикологија на клетките станала признаена алтернатива на тестирањето врз животните. Научниците развиле метода на растење на било какви клетки, дури и човечки, во епрувета - што значи дека тестирањето може да се врши директно врз тие клетки. Со самиот факт дека клетките би биле од човечко потекло, тестовите се поверодостојни.

 
<< Почеток < Пред 1 2 Следно > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Е.С.Е.А.Е. members&observers

409934_370ArzteGeganTierversuche

prijatelji_zivotinja_logogaia_logo

animalanimalia

buav-logoviva_poland

feniks-serbialscv-switerland

addadjurens

dyrevernedev

forsoiavs

IBT_57x57LAV

menschenonevoice

svobodaanimamundi

bann001
bann002
bann003

kujna

Пријатели на Анима Мунди

Благодарност до долунаведените кои ги сакаат животните и прифатија да се заложат за нив и бидат наши пријатели и подржувачи.

Civica mobilotas

SmartCode

JE caw InDesign white

КОНТАКТ ИНФО

Здружение за заштита на животни "Анима Мунди"

Телефон: 077 487 253

E-пошта: contact@anima-mundi.org.mk | anima.mundi.sk.mk@gmail.com

Денарска сметка
240090002006130
Депонент-Уни Банка А.Д.-Скопје

fb