Печати
ДЕГУСТАЦИЈА НА ВЕГАНСКА И ВЕГЕТАРИЈАНСКА ХРАНА ВО "ЛА КАЊА"

 

По повод 1-ви октомври -- СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВЕГЕТАРИЈАНСТВО;

2-ри октомври --СВЕТСКИОТ ДЕН НА ФАРМСКИТЕ ЖИВОТНИ;

и 4-ти октомври --СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЖИВОТНИТЕ,

Здружението за заштита на животните „АНИМА МУНДИ„ предвиде неколку активности - една од нив беше и забавата со дегустација на вегетаријанска и веганска храна, при што беа дистрибуирани и разновидни инфо материјали за бенефитот од безмесната исхрана (од етички, еколошки и здравствен аспект) како и инфо материјали за животните и нивните права:)