Печати
Погрижете се за бездомните животни

АПЕЛ

до сите наши активисти, волонтери, поддржувачи, хумани луѓе кои се грижат за бездомните животни !!!

 

 

Поради драстично намалените температури во нашата земја апелираме до сите хумани луѓе кои се грижат за бездомните животни, да не ги остават бездомните животни незгрижени во период кога температурите екстремно намалени. Ве молиме да им посветите поголемо внимание, да ги засолните од студот и добро да ги нахраните.

Ви препорачуваме :

 


фотографијата е превземена од следниот линк [1]                      фотографијата е превземена од следниот линк [2]

Во период кога птиците неможат сами да најдат храна, хранилката ке биде идеална а истата може да биде од мрежа или вреќа за компири, а во вреќата храна како сончоглед (сиров, нелупен), кикирики (сирови, непечени).

Апелираме и до сопствениците кои своите миленици ги чуваат во надворешни услови соодветно да се погрижат за нив.
Апелираме до сите возачи пред да го стартуваат својот автомобил да проверат дали над гумите или под автомобилот има сокриено мачка.

Фотографијата е превземена од следниот линк: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1336648483065032&set=a.600881409975080.1073741825.100001596800004&type=3&theater
Фотографијата е превземена од следниот линк: [3]