Регистрација
PDF
Печати
Е-пошта
КАКО МОЖЕТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ?

 

1. ВО ОДНОС НА ПРОБЛЕМИТЕ СО БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТНИ

 

 • Дали можете да се вклучите во изготвување на текстови за брошури, флаери, летоци, друг пропаганден материјал?
 • Дали можете да делите инфо материјали, информирате и агитирате луѓе?
 • Дали можете да пишувате текстови за медиуми и институции?
 • Дали сте можеби правник, адвокат -кривичар, новинар, преведувач, лектор?
 • Дали се замислувате себеси како координатор на активности –да врши надзор на веќе сработеното, ги кооординира временски новите предвидени активности (за да не отстапуваме со роковите кога веќе имаме распределба на улоги, задачи на индивидуална основа)?
 • Имате ли директни контакти со домашни и странски организации и поединци кои можат да влијаат во одредени сегменти од нашите заложби?
 • Дали би оделе на состаноци во државни или јавни инсистуции кога треба нешто да презентираме, бараме, излобираме?
 • Дали би гостувале во медиуми со цел да ги пропагираме заложбите за заштита на животните?
 • Дали би гостувале по медуми, со цел вдомување на бездомни животни?
 • Имате ли барем елементарни знаења или некакви претходни искуства во концепирање на проекти ?
 • Дали имате искуства во барање на донатори?
 • Дали може да сметаме за вас на протести?
 • дали за таа намена (организирање протест) би изготвувале транспаренти, смислувале слогани, пароли, размислувале за целата концепција?
 • дали можеби знаете да шиете костими за таа намера, импровизирате маски?
 • дали имате можност за причувување на мали кученца?
 • дали можеби имате локација каде би можеле да импровизираме боксови за мали кученца (храна и медикаменти на наш трошок)?
 • дали би оделе со нас во стационар Вардариште?
 • дали доколку сте сведок на измачување, суровост и злоупотреба сте подготвени за тоа да ни сведочите, или приложите докази?
 • дали би сакале/имате можност да волонтирате неколку дена, за помош на животните?
 • дали можеби можете да помагате со превоз?
 • дали сте можеби ветеринар/ветеринарен техничар?
 • дали можеби имате начин или контакти за да добиете храна за миленици по набавна цена, како и медикаменти?

 

2. ПРАВА НА ЖИВОТНИТЕ

 

 • Дали би учествувале на нашите штандови кога се пропагира вегетаријанство, заложби против лов/риболов, носење крзно и кожа како и против експерименти врз животните?
 • дали би пишувале, или преведувале странски текстови за правата на животните, со цел да и бидат достапни на македонскаите граѓани?
 • дали сте подготвени да ги ажурирате сопствените знаења околу животните, нивните права и масовното нивно искористување?
 • Дали имате познанства од веб дизајн?
 • дали би можеле да ги ажурирате информациите и новостите на нашата FB страница или понатаму веб страницата која ја креираме -по потреба ?
 • Дали можеби сте креативци кои знаат да снимаат и монтираат клипови /реклами со цел борба против секој вид злоупотреба на животните и стимулирање на љубов и сочувство кон нив?
 • би носеле ли транспаренти, би учествувале ли во мини перформанси при протести, кампањи на улица?

 

3. ВЕГЕТАРИЈАНСТВО/ВЕГАНСТВО

 

 • дали сте вегетаријанец или веган? дали можеби стремите да го исфрлите месото од вашето мени?
 • дали сте медицинско лице кое го подржува ваквиот начин на исхрана и живеење?
 • дали знаете да готвите вегетаријански или вегански рецепти -дали би учествувале во правење веге дегустации?
 • дали би можеле да барате и собирате разни веге рецепти, со цел да понудиме интересни вегетаријанси и вегански предизвици и стимулираме вегетаријанство/веганство?
 • Дали би пишувале текстови за бенефитот од вегетаријанството/веганството?
 • Дали би преведувале текстови за вегетаријанството и веганството од странски автори и реномирани странски медицински институции и лица?

 

4.ФИНАНСИСКА ПОМОШ

 

 • Дали можете да плаќате редовно месечна членарина?
 • Дали сте во можност да донирате извесна сума за помош на нашето функционирање?
 • дали имате искуство со лобирање, барање донатори?
 • дали можете да барате спонзори, донации и друг вид помош (не мора финансиска)?
 • дали можете да излобирате донаторска телефонска линија, билборд простор, реклами за да се пропагираат нашите кампањи?
 • дали познавате менаџери за да организираме донаторски хуманитарни забави или концерти?

 

5. МЕДИУМСКИ ЗАШТИТНИ ЛИЦА

 

 • Дали сте можеби познато медиумско лице кое ги сака животните и би прифатило да јавно се заложи за нив и биде наше заштитно лице во одредени кампањи?

 

6. СЕ ОНА ШТО ГО ПРОПУШТИВМЕ, А ВИЕ СМЕТАТЕ ДЕКА Е ВАЖНО (и ваши забелешки)

 
kujna

Пријатели на Анима Мунди

Благодарност до долунаведените кои ги сакаат животните и прифатија да се заложат за нив и бидат наши пријатели и подржувачи.

Civica mobilotas

SmartCode

JE caw InDesign white

КОНТАКТ ИНФО

Здружение за заштита на животни "Анима Мунди"

Телефон: 077 487 253

E-пошта: contact@anima-mundi.org.mk | anima.mundi.sk.mk@gmail.com

Денарска сметка
240090002006130
Депонент-Уни Банка А.Д.-Скопје

fb