Регистрација
  • ТАБ 001 - НАЈНОВО ВИДЕО

bann001

bann002

bann003

Почитувани,


По година и пол мандат градоначалникот Петре Шилегов најавува конечно финализирање на стационарот Вардариште, па финализирање на финализирањето, се слика со кучиња по маси и преку медиумите најавува учество на здруженијата во тамошното управување. Јавноста е веќе запознаена дека Градот Скопје формираше ново Јавно претпријатие Лајка - Скопје, со примарна и единствена дејност хуман третман на бездомните животни, а во одлуката за формирање на претпријатието се велеше дека „во креирањето на организацијата на претпријатието и неговите органи ќе бидат вклучен и НЕВЛАДИНИОТ СЕКТОР СО ИСКУСТВО ВО СФЕРАТА НА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНИТЕ, со цел бројот на кучињата скитници да биде сведен на минимум и тоа на начин кој ќе обезбеди нивна благосостојба, но истовремено да гарантира безбедно и непречено движење на граѓаните на јавните градски површини.“

 

 

Информираме дека со цел суштинско и квалитативно унапредување на Законот за заштита и благосостојба на животните и изнаоѓање на трајно и хумано решение за проблемот со бездомните животни во Македонија,

Анима Мунди изготви и до надлежните институции достави Коментари и предлог законски измени на постоечкиот закон. Амандманите се изработени од нашето здружение и поддржани од 11 македонски здруженија за заштита на животните[1] . Предложените законски решенија се меѓусебно поврзани, лесно применливи и прават една сеопфатна правна и апликативна целина.

 
Напишано од www.anima-mundi.org.mk

Почитувани сограѓани, пријатели и љубители на животните,

Ве повикуваме на масовен протест! Да го дигнеме гласот и конечно да се обидеме да создадеме хумано општество во кое живеат не само луѓето, туку и сите останати живи суштества.
ДА ИЗЛЕЗЕМЕ СИТЕ ЗАЕДНО ЗА НАДЛЕЖНИТЕ КОНЕЧНО ДА ЗАПОЧНАТ СО ПРИМЕНА НА ХУМАНИТЕ МЕТОДИ ДО ТРАЈНО РЕШЕНИЕ НА ОВОЈ ПРОБЛЕМ – СЕКОЕ ЖИВОТНО ДА ИМА ДОМ!


Се соочуваме со инстутиционална краткогледост и осуда на програмата ЗАЛОВИ-СТЕРИЛИЗИРАЈ-ВРАТИ не земајќи го предвид фактот дека никогаш не била спроведена квалитетно и во целост. Темпото на работа на нашите стационари нема никогаш да ја стигне природната прогресија на уличните животни, ОСОБЕНО ако не се применат и другите мерки што со години наназад ги предлагаме.
Ние, граѓаните и членовите на сите здруженија на територијата на РМ, викаме ДОСТА е со третирање на симптомите!

 

 
Напишано од www.anima-mundi.org.mk

#ЕутаназијаЗаГлупавиИдеи

Ние, активистите и љубителите, ве очекуваме во недела за да ви ја преставиме нашата иницијатива за решавање на проблемот со уличните животни и да ви одговориме на сите ваши прашања :)

 

 

 

Се гледаме!

 
Напишано од www.anima-mundi.org.mk

Природната селекција на Петре Шилегов се вика парвовироза/штенечак а Вардариште е дувло на овие вируси!

Не Петре. Не умираат од природна селекција. Умираат од вашето неработење и вртење на вистината. Малите кучиња ги убивате, осудувате на бавна смрт со нивното носење таму. И не е незнаење затоа што сто пати кажавме, туку така очигледно одговара – ги нема во евиденција, не се трошат пари за да се убијат, умираат сами во гушење, неописиви болки, органите, утробата им се распаѓа. Невидливи, заборавени од сите... Овие гревови беа заловени со нивната мајка, беа здрави, весели, игриви.

 
 

Почитуван Премиере, Зоран Заев

Ви се обраќаме по повод фотографијата која деновиве осамна во јавноста, на која сте и Вие, во друштво на ловџии и животно жртва, отстрелана дива свиња. Фотографијата која нѐ згрози и го доведува под знак прашање Вашиот став и однос кон животните и Вашиот став кон насилството на кое се секојдневно изложени од страна на луѓето.

 

 

Online Donation

Вегефест

ПЕТИЦИЈА

катанец3

Дали сметате дека е потребно да се изградат повеќе паркови наменети за миленици?
 
Дали сметате дека општините е потребно да даваат субвенции за стерилизација/кастрација на домашни миленици?
 
Дали сметате дека стерилизација/кастрација треба да е законски облигаторна, освен доколку имате регистрирано одгледувачница?
 
Дали сметате дека е потребно да се постават повеќе корпи наменети за измет од миленици?
 
kujna

ВЕГЕ КУЈНА - ТЕСТЕНИНИ

ВЕГЕ КУЈНА - ДЕСЕРТИ

ВЕГЕ КУЈНА - ГЛАВНО ЈАДЕЊЕ

ВЕГЕ КУЈНА - САЛАТИ

Пријатели на Анима Мунди

Благодарност до долунаведените кои ги сакаат животните и прифатија да се заложат за нив и бидат наши пријатели и подржувачи.

Civica mobilotas

SmartCode

JE caw InDesign white

КОНТАКТ ИНФО

Здружение за заштита на животни "Анима Мунди"

Телефон: 077 487 253

E-пошта: contact@anima-mundi.org.mk | anima.mundi.sk.mk@gmail.com

Денарска сметка
240090002006130
Депонент-Уни Банка А.Д.-Скопје

fb