Регистрација
PDF
Печати
Е-пошта
АПЕЛ ЗА ПОМОШ - APPEAL FOR HELP

APPEAL FOR HELP

АПЕЛ ЗА ПОМОШ - APPEAL FOR HELP

 

(МК)

- ИТНО е потребно ПРИВРЕМЕНО СМЕСТУВАЊЕ на животни од поплавените подрачја, миленици на луѓе на кои им е поплавено се, кои загубиле и членови од своите семејства! Помогнете, одвојте дел од вашите куќи и дворови, обезбедете простор на сигурно барем неколку дена! Контактирајте не веднаш ако може да помогнете
- НЕОПХОДНА НИ Е ДОНАЦИЈА ВО ХРАНА, ИЛИ ФИНАНСИИ ЗА ДА КУПИМЕ ХРАНА, зошто многу луѓе ни се јавуваат, многу животни се оставени сами на себе – храната им е единствена шанса да преживеат!

Денарска сметка: 240090002006130
Депонент: Уни Банка АД - Скопје
Доброволен прилог по ваша желба

Доколку сакате ќе ви обезбедиме контакти од лица каде е помош потребна за да ја доставите сами. Или доставете ја храната во Луна пет, до Американ колеџ, лице за контакт: Деспина 071 973 131
- Неопходни се ампули за шуга (неостамосан) или средства за превенција (неопитроид и слично), како и средства за дезинфекција!

- Сите кои имаат помош од ветеринар информираме дека Агенција за храна и ветерина има поставено дежурни ветеринари од тимовите стационирани во пунктовите во населените места Инџиково и Црешово и во основните училишта 25 Мај во Сингелиќ и Кирил и Методиј во село Стајковци. Имате право на помош во храна и ветеринар. Доколку побараната помош не ви е на време овозможена, ве повикуваме да не контактирате нас на тел броеви :077 487 253 и 077 487 255.

(EN)
APPEAL FOR HELP for the survived animals from floods! We thought that there would be no need for donations because the flood lasted only one day and that we cannot bring to life the animals that are already dead and that the water would be withdrawn.
Unfortunately, the situation is even worst, the situation is catastrophic!. Everything is destroyed, many animals are drowned, and the survivors have no food - all of these resources are rotten, spoiled, the smell of corpses is everywhere.
- URGENTLY we need TEMPORARY HOUSING for the animals in the flooded areas, pets of people who got flooded and who lost members of their families! Please help, provide part of your houses and yards, provide safe space for at least few days! Contact us immediately if you can help!
- FOOD DONATION, OR FINANCES TO BUY FOOD ARE NECESSARY, because many people are calling us, many animals are left to themselves - the food is their only chance to survive!
- Ampoules for scabies (Neostamosan) or means of prevention of skin infections (Neopitroid etc.), as well as disinfectants!

PayPal for donations: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
Please note: for saving the animals from the floods
Direct contact persons: 00389 77 487 253 and 00389 77 487 255 and Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите


 
bann001
bann002
bann003

kujna

Пријатели на Анима Мунди

Благодарност до долунаведените кои ги сакаат животните и прифатија да се заложат за нив и бидат наши пријатели и подржувачи.

Civica mobilotas

SmartCode

JE caw InDesign white

КОНТАКТ ИНФО

Здружение за заштита на животни "Анима Мунди"

Телефон: 077 487 253

E-пошта: contact@anima-mundi.org.mk | anima.mundi.sk.mk@gmail.com

Денарска сметка
240090002006130
Депонент-Уни Банка А.Д.-Скопје

fb