Регистрација
zivejte_socustvitelno
PDF
Печати
Е-пошта
Погрижете се за бездомните животни

АПЕЛ

до сите наши активисти, волонтери, поддржувачи, хумани луѓе кои се грижат за бездомните животни !!!

 

 

Поради драстично намалените температури во нашата земја апелираме до сите хумани луѓе кои се грижат за бездомните животни, да не ги остават бездомните животни незгрижени во период кога температурите екстремно намалени. Ве молиме да им посветите поголемо внимание, да ги засолните од студот и добро да ги нахраните.

Ви препорачуваме :

  • Редовно да ги храните
  • Почесто да им правите промена на водата за пиење (бидејки поради ниските температури истата замрзнува)
  • Да поставите картонски кутии или доколку имате можност поставете и куќарки во кои ке можат да преноќат
  • Во вечерните часови  во привремените засолништа оставете шишиња со топла вода
  • Станарите да ги остават вратите од влезовите отворени
  • Не ги растурајте засолништата кои веќе некој ги поставил
  • Доколку ги чувате врзани во надворешни услови - ослободете ги за да се движат и создадат енергија
  • Поставете хранилки со жито на дрвата

 


фотографијата е превземена од следниот линк [1]                      фотографијата е превземена од следниот линк [2]

Во период кога птиците неможат сами да најдат храна, хранилката ке биде идеална а истата може да биде од мрежа или вреќа за компири, а во вреќата храна како сончоглед (сиров, нелупен), кикирики (сирови, непечени).

Апелираме и до сопствениците кои своите миленици ги чуваат во надворешни услови соодветно да се погрижат за нив.
Апелираме до сите возачи пред да го стартуваат својот автомобил да проверат дали над гумите или под автомобилот има сокриено мачка.

Фотографијата е превземена од следниот линк: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1336648483065032&set=a.600881409975080.1073741825.100001596800004&type=3&theater
Фотографијата е превземена од следниот линк: [3]

 
rasizm-specizm
172039_159513170767123_137370736314700_338203_4315127_o
kujna

Пријатели на Анима Мунди

Благодарност до долунаведените кои ги сакаат животните и прифатија да се заложат за нив и бидат наши пријатели и подржувачи.

Civica mobilotas

SmartCode

JE caw InDesign white

КОНТАКТ ИНФО

Здружение за заштита на животни "Анима Мунди"

Телефон: 077 487 253

E-пошта: contact@anima-mundi.org.mk | anima.mundi.sk.mk@gmail.com

Денарска сметка
240090002006130
Депонент-Уни Банка А.Д.-Скопје

fb