Регистрација
АКЦИИ/НАСТАНИ
PDF
Печати
Е-пошта
СО ЕДЕН КЛИК, НАГРАДА ЗА ТВОЈОТ МИЛЕНИК !

СО ЕДЕН КЛИК, НАГРАДА ЗА ТВОЈОТ МИЛЕНИК ! 
Семеен ден #TheSecretLifeOfPets

Фото натпревар за најслатко вдомено милениче - #ПратиНиФотографија #СтисниЛајк

 

 
PDF
Печати
Е-пошта
АПЕЛ ЗА ПОМОШ - APPEAL FOR HELP

APPEAL FOR HELP

АПЕЛ ЗА ПОМОШ - APPEAL FOR HELP

 
PDF
Печати
Е-пошта
ОБНОВЕНО: Права на животните на Д Фестивал

Еуфорично го очекуваме овој викенд, Д Фестивал - Дојран е нашата таргет дестинација! :)

За нас омилен open-air настан, фествал кој нуди е многу повеќе од фантастична музичка, уметничка и рекреативна програма - оваа година овозможува простор, посветува внимание и на веганството, борбата правата на животните!

 

 
PDF
Печати
Е-пошта
GRAZIE ENPA - Благодариме ЕНПА!

GRAZIE ENPA - Благодариме ЕНПА!

L’organizzazione per la protezione degli animali “Anima Mundi“ www.anima-mundi.org.mk esprime la sua

PROFONDISSIMA GRATITUDINE all’ENPA

la più antica e diffusa associazione animalista italiana fondata da Giuseppe Garibaldi.

Grazie a questa collaborazione e alla disponibilità della gentilissima Presidente Carla Rocchi, Anima Mundi ha ricevuto un’unica opportunità del genere per effettuare sterilizzazioni/castrazioni degli cani randagi di Skopje, la capitale macedone. Questo importante e prezioso gesto rappresenta il primo aiuto diretto alla nostra organizzazione e agli animali in Macedonia ricevuto da parte di un’organizzazione estera.

 

 
PDF
Печати
Е-пошта
ПРОТЕСТ: „Градот Хуман Пак Ќе Никне!“

Љубители на животните,


ИЗЖИВУВАЊЕТО врз бездомните животни не само што не запира, туку се реализира засилено и масовно се заловуваат веќе стерилизирани, вакцинирани и обележани животни, кои потоа се убиваат во стационар. Во Аеродром, Ново Лисиче, Капиштец, Лептокарија, Ѓорче Петров, Автокоманда се лови сѐ што се движи СО ОБРАЗЛОЖЕНИЕ ДЕКА Е НАРЕДЕНО ОД ГРАД СКОПЈЕ И ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЦЕ ТРАЈАНОВСКИ, КАКО И ОД ЛОКАЛНИТЕ ГРАДОНАЧАЛНИЦИ.

 
PDF
Печати
Е-пошта
Март, месец на вдомување

Драги пријатели, бројни бездомни животинки чекаат на вас! :) Со цел да обезбедиме топол дом на што е можно повеќе кутриња и мачки кои, во спротивно, се осудени на страдање на улицам најавуваме три големи акции за вдомување во тек на месец март.

 

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
bann001
bann002
bann003

kujna

Пријатели на Анима Мунди

Благодарност до долунаведените кои ги сакаат животните и прифатија да се заложат за нив и бидат наши пријатели и подржувачи.

Civica mobilotas

SmartCode

JE caw InDesign white

КОНТАКТ ИНФО

Здружение за заштита на животни "Анима Мунди"

Телефон: 077 487 253

E-пошта: contact@anima-mundi.org.mk | anima.mundi.sk.mk@gmail.com

Денарска сметка
240090002006130
Депонент-Уни Банка А.Д.-Скопје

fb