Регистрација
РЕАКЦИИ
PDF
Печати
Е-пошта
ЗОО Скопје - сее смет

Страдање, заробеништво, смрт, тоа е судбината на животните во ЗОО Скопје!

 
PDF
Печати
Е-пошта
Отворено писмо до општина Неготино

ДО: ОПШТИНА НЕГОТИНО и
Градоначалникот г-дин Ванчо Апостолов

ул. Ацо Аџи Илов 2 Неготино
Република Македонија 1440


ОТВОРЕНО ПИСМО

 

Почитувани, замолени од граѓаните на општина Неготино кои се љубители на животни и се грижат за бездомните животни на територијата на општината ви се обраќаме во однос на престојната манифестација „Неготински панаѓур“ која се одржува од 21 до 23 септември на територијата на вашата општина.

 

 
PDF
Печати
Е-пошта
Обновено: Во Железара за спорт се смета мачење петли

Во Железара за спорт се смета мачење петли – БАРАЊЕ ИТНО ДА СЕ ОТКАЖЕ ПЛАНИРАНАТА АКТИВНОСТ!

Почитувани, мачење на животни, нивно излагање на стрес, траума, болка е најавено како спортска активност на настанот „Спортски игри во Железара, во организација на КФМ Железарец. Настанот почнува уте,трае од 2 до 15 септември. Како што може да се види на самиот леток меѓу активностите влечење на јаже, хулахоп, пинг понг, пеење, тенис, летокот имаат дисциплина бркање петел.

 
PDF
Печати
Е-пошта
Македонските автопати како од хорор филм - реакција и барање за итна интервенција

Македонските автопати како од хорор филм - реакција и барање за итна интервенција

 

ДО:  Ј.П. Македонија Пат
М-р Гајур Кадриу, директор

Ние, здружение за заштита на животни „Анима Мунди“ www.anima-mundi.org.mk, поддржани од од здруженијата „Гласот на животните“ (Велес), „Мали Херои“ (Битола), „Анималиа“ (Охрид) и „Animal world“ (Струга), „Втора Шанса“ (Кочани),  „Живот“ (Штип), “Срце за животните” (Кавадарци), „Фауна“(Кумановo), Angelcats Sanctuary (Скопје) , Ви се обраќаме и бараме да се произнесете по однос на нашата заедничка реакција и барање.

 

 
PDF
Печати
Е-пошта
Стоп за насилството за време на Вевчанскиот карневал

Стоп за насилството врз животните за време на Вевчанскиот карневал

 

Апелираме до сите учесници на Вевчанскиот карневал оваа година да овозможат уметност, досетливост, хумор и сатира без притоа да ја згрозат и македонската и пошироката јавност со насилство врз животни како што беше случај минатата година.

 

 
PDF
Печати
Е-пошта
[ВИДЕО+ФОТО] Полиција да нè штити нас, а не криминалците!

Полиција да нè штити нас, а не криминалците! ДА СЕ СПАСИ ЖИВИОТ КОЊ!
БЛАГОДАРИМЕ НА СИТЕ КОИ ДЕНЕС БЕА ЗАСЕГНАТИ, ХРАБРИ, БАРАА ПРАВДА - ВИЕ СТЕ ГЛАСОТ НА ЖИВОТНИТЕ!

Повеќе од стотина активисти на здружението за заштита на животните „Анима Мунди“, љубители на животните и засегнати граѓани денеска 29-08-2015 година протестиравме во скопската општина Ѓорче Петров пред полициската станица. Бараме полицијата да го реши проблемот со убиецот на коњот и тој да одговара за тоа.

 

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
bann001
bann002
bann003

kujna

Пријатели на Анима Мунди

Благодарност до долунаведените кои ги сакаат животните и прифатија да се заложат за нив и бидат наши пријатели и подржувачи.

Civica mobilotas

SmartCode

JE caw InDesign white

КОНТАКТ ИНФО

Здружение за заштита на животни "Анима Мунди"

Телефон: 077 487 253

E-пошта: contact@anima-mundi.org.mk | anima.mundi.sk.mk@gmail.com

Денарска сметка
240090002006130
Депонент-Уни Банка А.Д.-Скопје

fb