Регистрација
АКЦИИ/НАСТАНИ
PDF
Печати
Е-пошта
НЕ ЗА КРВАВО СКОПЈЕ!

 
PDF
Печати
Е-пошта
ЧЕКОРИ ЗА ЖИВОТ

 
PDF
Печати
Е-пошта
ВДОМЕ МЕ НА БАСКЕР-ФЕСТ 2010

 
PDF
Печати
Е-пошта
ДЕГУСТАЦИЈА НА ВЕГАНСКА И ВЕГЕТАРИЈАНСКА ХРАНА ВО "ЛА КАЊА"

 

По повод 1-ви октомври -- СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВЕГЕТАРИЈАНСТВО;

2-ри октомври --СВЕТСКИОТ ДЕН НА ФАРМСКИТЕ ЖИВОТНИ;

и 4-ти октомври --СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЖИВОТНИТЕ,

Здружението за заштита на животните „АНИМА МУНДИ„ предвиде неколку активности - една од нив беше и забавата со дегустација на вегетаријанска и веганска храна, при што беа дистрибуирани и разновидни инфо материјали за бенефитот од безмесната исхрана (од етички, еколошки и здравствен аспект) како и инфо материјали за животните и нивните права:)

 
PDF
Печати
Е-пошта
FOOD NOT BOMBS

 

16ти октомври е светски анти-McDonald's/анти корпорациски ден. По тој повод, Анархистичкиот фронт поддржани од Анима Мунди организираа настан во Скопје во кој беа вклучени информативни штандови, делење на бесплатна веган и вегетаријанска храна, како и проекција на филм “McLibel“ и трибина “Мултинационалните корпорации и нивното влијание врз луѓето и животната средина„.
Огромна благодарност до Анархистички фронт за поканата да учествуваме, како и на сите кои дојдоа и го поддржаа настанот!

 
PDF
Печати
Е-пошта
6-ТИ АНАРХИСТИЧКИ САЕМ НА КНИГА

АААА
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
bann001
bann002
bann003

kujna

Пријатели на Анима Мунди

Благодарност до долунаведените кои ги сакаат животните и прифатија да се заложат за нив и бидат наши пријатели и подржувачи.

Civica mobilotas

SmartCode

JE caw InDesign white

КОНТАКТ ИНФО

Здружение за заштита на животни "Анима Мунди"

Телефон: 077 487 253

E-пошта: contact@anima-mundi.org.mk | anima.mundi.sk.mk@gmail.com

Денарска сметка
240090002006130
Депонент-Уни Банка А.Д.-Скопје

fb