Регистрација
АКЦИИ/НАСТАНИ
PDF
Печати
Е-пошта
Д Фестивал 2017

Одбројуваме денови до Д фестивал, нашиот омилен фестивал кој никако не го пропуштаме! И оваа година тимот на Анима Мунди ве очекува на зелениот, веган штанд.

 

 
PDF
Печати
Е-пошта
ОБНОВЕНО: Изречена парична казна, Кривичната постапка е во тек!

Информираме дека врз основ на Пријава која ја поднесовме во Агенцијата за храна и ветеринарство против лицето Симо Липски Христовски за мачење и свирепо убиство на кучето Идриз – мирно бездомно куче кое монструмот со секира го закла среде бел ден – е констатирано најгрубо кршење на Законот за заштита и благосостојба на животните.

 
PDF
Печати
Е-пошта
Кампања: Идриз е секое животно и секое животно е Идриз!

Започнуваме кампања за хуманост кон животните и најстрого санкционирање на мачењето и убивањето животни - кампања која ја започнуваме со светски познатата виолинистка Ванеса Меј, новинарките Јорданка Ивановска - Јоци, Мери Јордановска; актерката Ирена Ристиќ и граѓани активисти кои веќе месец дена бараат правда за брутално убиеното (заклано среде бел ден) куче Идриз. Ве замолуваме за Ваша поддршка.

 

 
PDF
Печати
Е-пошта
За Идриз во Идризово - бараме најстроги казни за мачење и убиство на животните! Биди јасен и гласен, фотографирај се со твојот миленик и испрати поддршка.Македонија е деветиот круг од пеколот за животните! Среде бел ден во Скопје е заклано куче, мирниот и сакан Идриз, крвнички удиран со секира и шипки додека спиел, убиен пред очи на педесетина граѓани.

Не дозволуваме да монструмот Симо Христовски (Липски) помине со олеснителни мерки и бараме да скапе во затвор! Инсистираме Обвинителството да прифати кривична пријава и сторителот да одговара по повеќе кривични основи – мачење животни, предизвикување јавна опасност, како и законот за заштита и благосостојба на животни.

 
PDF
Печати
Е-пошта
За Идриз во Идризово - бараме најстроги казни за мачење и убиство на животните!Македонија е деветиот круг од пеколот за животните! Среде бел ден во Скопје е заклано куче, мирниот и сакан Идриз, крвнички удиран со секира и шипки додека спиел, убиен пред очи на педесетина граѓани.

Не дозволуваме да монструмот Симо Христовски (Липски) помине со олеснителни мерки и бараме да скапе во затвор! Инсистираме Обвинителството да прифати кривична пријава и сторителот да одговара по повеќе кривични основи – мачење животни, предизвикување јавна опасност, како и законот за заштита и благосостојба на животни.

 
PDF
Печати
Е-пошта
Македонија против насилство врз животните!

Протест против насилството врз животните.

 

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
bann001
bann002
bann003

kujna

Пријатели на Анима Мунди

Благодарност до долунаведените кои ги сакаат животните и прифатија да се заложат за нив и бидат наши пријатели и подржувачи.

Civica mobilotas

SmartCode

JE caw InDesign white

КОНТАКТ ИНФО

Здружение за заштита на животни "Анима Мунди"

Телефон: 077 487 253

E-пошта: contact@anima-mundi.org.mk | anima.mundi.sk.mk@gmail.com

Денарска сметка
240090002006130
Депонент-Уни Банка А.Д.-Скопје

fb