Регистрација
vegeterijanstvo_baner
ВЕГЕТАРИЈАНСТВО И ВЕГАНСТВО
PDF
Печати
Е-пошта
ЧЕСТИ ПРАШАЊА

Вегетаријанството е личен избор. Не пробувајте да го наметнете на другите.

Од морална гледна точка, делата кои нанесуваат зло над другите не се прашање на личен избор. Убивањето, злоупотреба на деца и суровост над животните се неморални. Нашето општество денес ја охрабрува месната прехрана и суровоста на фармите за одгледување, но историски факт е и дека човештвото некогаш исто така го охрабрувала и робството, работата на децата и многу други општествени пракси кои денеска универзално се прифатени како лоши.

 
<< Почеток < Пред 1 2 Следно > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
vegan_society
evu

Emily Deschanel- Коски

Познати вегетаријанци

kujna

Пријатели на Анима Мунди

Благодарност до долунаведените кои ги сакаат животните и прифатија да се заложат за нив и бидат наши пријатели и подржувачи.

Civica mobilotas

SmartCode

JE caw InDesign white

КОНТАКТ ИНФО

Здружение за заштита на животни "Анима Мунди"

Телефон: 077 487 253

E-пошта: contact@anima-mundi.org.mk | anima.mundi.sk.mk@gmail.com

Денарска сметка
240090002006130
Депонент-Уни Банка А.Д.-Скопје

fb