Регистрација
АКЦИИ/НАСТАНИ
PDF
Печати
Е-пошта
Kолку суровост може да толерира Република Македонија?!

Обесени кучиња, животни за кои монструм поставил стапици и за кои понатаму поставува се призор со кој се соочија граѓани од Ново Лисиче, кои со денови ги барале маалските миленици.

Тие својот последен здив го испуштија зад  Фудбалски сојуз на Македонија, со сајли околу вратот кои при секое движење и обид да се извлечат затегаат се повеќе; умирале во болка од задушување и прережан грклан, бавно но сигурно,  без да имаат било каква шанса да се спасат. Сликите се од Сивче, Брзи и Миле, маалски кутриња и верни пријатели на многу локални жители.

Сајлите се поставени на локација каде секојдневно шетаат граѓани, деца и се исклучително опасни – за тоа колкав е ризикот од нив кажува   Иван Вучетиќ, секретар на ловно друштво „Елен“ од Струмица – тој вели дека   доколку со глава падне дете тоа не би имало никаква шанса да се спаси и преживее. Поточно тврди дека кога ќе се затегне стапицата нема спас.

 
PDF
Печати
Е-пошта
ОГЛАС за набавка на половно возило за потребите на здружението за заштита на животни „Анима Мунди“

За потребите на здружението за заштита на животни „Анима Мунди“, а во рамки на Институционален грант од програмата CIVICA Mobilitas чиј корисник е здружението, повикуваме на понуди за набавка на возило.
Износот не треба да ја надминува сумата од 150 000 денари.

 
PDF
Печати
Е-пошта
ПРЕДЛОЗИ И БАРАЊА ЗА ХУМАН ТРЕТМАН НА ЖИВОТНИТЕ

До: Претставниците на медиумите и претставниците на сите политички партии и независните кандидати за Парламентарните избори во Република Македонија

ПРЕДЛОЗИ И БАРАЊА ЗА ХУМАН ТРЕТМАН НА ЖИВОТНИТЕ


Почитувани,


Се залагаме за здраво, хумано и праведно општество и ненасилен однос кон животните, зашто односот кон животните се одразува и врз односот кон луѓето.

 
PDF
Печати
Е-пошта
ПРОТЕСТЕН СОБИР ВО КОЧАНИ

 

 

 
PDF
Печати
Е-пошта
ВЕГЕФЕСТ 2016

РЕВОЛУЦИЈА КОЈА ПОЧНУВА ВО ТВОЈАТА ЧИНИЈА – ЗА ПРАВА НА ЖИВОТНИТЕ!

ВЕГЕФЕСТ 2016

... 27, 26, 25 дена до ВЕГЕФЕСТ, одбројуваме!

 
PDF
Печати
Е-пошта
СВЕТСКИТЕ ДЕНOВИ НА ЖИВОТНИТЕ

04-ти октомври е Светскиот ден на животните, а оваа цела седмица е во знакот на борбата за нивните права и воведување построги закони кои би требале да ги штитат. 
Оваа седмица ги повикуваме сите луѓе да погледнат подалеку од своите проблеми и секојдневни рутини, да погледнат во животните и нивните потресни судбини. Ги повикуваме да им помагаат на животните секогаш и секаде, станат вегани или вегетаријанци и без исклучок да вдомат наместо да купат миленик.

 

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
bann001
bann002
bann003

kujna

Пријатели на Анима Мунди

Благодарност до долунаведените кои ги сакаат животните и прифатија да се заложат за нив и бидат наши пријатели и подржувачи.

Civica mobilotas

SmartCode

JE caw InDesign white

КОНТАКТ ИНФО

Здружение за заштита на животни "Анима Мунди"

Телефон: 077 487 253

E-пошта: contact@anima-mundi.org.mk | anima.mundi.sk.mk@gmail.com

Денарска сметка
240090002006130
Депонент-Уни Банка А.Д.-Скопје

fb